
Ingrediënten
300 gr verse tonijn
1 eetl sojasaus
1 eetl olijfolie
3 eetl zwarte sesamzaadjes (te koop bij de toko of Xenos)
3 eetl witte sesamzaadjes
1 avocado
Klein beetje wasabi (naar smaak, let op is pittig)
1 eetl limoensap
1 eetl maynonaise
snufje peper en zout
1 komkommer
50 ml rijstazijn
1 theel suiker
Bereiding
Snijd de tonijn in 4 lange stukken. Wrijf de zijkanten in met een mengsel van olijfolie en sojasaus. Roer de twee kleuren sesamzaadjes door elkaar op een bord en druk de tonijn hier in zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit een koekenpan en bak de tonijn 1 a 2 minuten aan totdat de buitenzijde net iets grijs kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.
Snijd de tonijn met sesamjasje in plakjes en leg mooi op een bord. Serveer met de komkommerlinten en toefjes avocado creme.