






VOOR 5 PERSONEN
SUCADESTOOF
2 ulen, grofgehakt
1 winterpeen, grofgehakt
1 prei, grofgehakt
1 el tomatenpuree
500 ml runderbouillon
7 el rodewiin azijn
300 ml herfstbockbier
zout en peper.
4 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 tl koekkruiden
1 takje rozemarin
5 takjes tijm
2 tomaten, in grove blokjes
1 plakje ontbijtkoek
250 g kastanjechampignons, de grote gehalveerd
Bak daarin de ui, winterpeen en prei mooi bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak die kort mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe het vlees, 5 eetlepels rodewijn azijn en het bockbier erbij. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de laurier, kruidnagels, koekkruiden, het hele takje rozemarijn en de hele takes tijm toe. Leg het deksel op de Dutch oven en laat alles 1 uur stoven op de BBQ.
Serveer het met een mooi rustiek brood of net als ik op Italiaanse bollen.