
Voor 10 personen.
1250 gram half om half gehakt
handje paneermeel
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
5 theelepels sambal badjak
5 theelepels gedroogde oregano
2.5 teentje knoflook geraspt
2.5 ei geklutst
DE (PITTIGE) TOMATENSAUS
2.5 ui gesnipperd
5 teentjes knoflook fijngesneden
2.5 rode peper fijngesneden
2.5 courgette in blokjes gesneden
2.5 bakje champignons (250 gram) in partjes gesneden
2.5 theelepel gedroogde oregano
2.5 bol mozzarella in stukjes gescheurd
100 gram Grana Padano of andere kaas naar eigen keuze
handje verse basilicum grof gehakt
2.5 theelepel suiker optioneel
2.5 theelepel balsamico azijn
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
klontje roomboter
scheutje olie
2.5 theelepel bloem flinke theelepel (dit zorgt ervoor dat de saus iets dikker wordt)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met alle ingrediënten en vorm er gehaktballetjes van. Ik maakte 20 gehaktballetjes ervan.
Verhit een scheutje olie en klontje roomboter in een hapjespan of grotere koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan. Fruit in het braadvet de ui met knoflook en rode peper.
Vet een ovenschaal in en schep hier de gehaktballetjes met de saus in.
Bak de ovenschotel in 10-15 minuten gaar en goudbruin.