Gegrilde Angus carpaccio.

Ingrediënten

 

2 angus tournedos a 250 to 300 gram

 

100 gram hazelnoten

 

Olijfolie

 

Peper en zout

 

1 el gerookte paprika poeder

 

1 bakje cress

 

1 flesje smooth piccalilli

 

1 bakje verse Italiaanse kruiden

 

1 flesje truffel soya sauce

 

100 gram parmezaan kaas

 
 
Neem het bakje Italiaanse kruiden en haal de blaadjes van de takjes. Wanneer je alles hebt fijngehakt, voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg peper en zout met 1 el gerookte paprikapoeder, roer alles goed door en laat even staan.
 
Verwarm de Compact grill na 250 graden.
 

Snijd in de tussentijd de gruyère kaas in kleine reepjes en zet weg voor later gebruik.

 
Kneus de hazelnoten in grove stukken door ze bij elkaar op een snijplank te leggen en met een pan even erop te drukken.
 

Haal de Angus tournedos zo’n 15 minuten van tevoren uit de koelkast, besprenkel ze met wat zout en smeer ze in met een beetje olijfolie.

 

Steek de thermo pen in een steak en Grill de steaks naar een kerntemperatuur, van 45 graden. Ja, ze mogen best een beetje rood zijn omdat je ze heel dun gaat snijden. Houd je niet zo van rood, laat ze dan wat langer liggen tot ze voor jou de juiste kerntemperatuur hebben. Zijn de steaks klaar haal ze van de grill en leg ze op je snijplank. Dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat de steaks 10 minuten rusten. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Ik heb deze carpaccio gesneden op een snijmachine, maar met een goed scherp mes is het ook prima te doen. Je serveert het gerecht koud, dus neem je tijd!

 
Werk het bord van uit het midden naar buiten en leg alle plakjes overlappend over elkaar tot het hele bord bedekt is. Garneer het geheel met alle ingrediënten die je klaar hebt staan.
 

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om zo’n mooi bordje in het midden van de tafel te zetten, vorkjes erbij en lekker met zijn vieren wat prikken. Als je wil kan je het gerecht serveren met brood of toast.