
Ingrediënten
2 angus tournedos a 250 to 300 gram
100 gram hazelnoten
Olijfolie
Peper en zout
1 el gerookte paprika poeder
1 bakje cress
1 flesje smooth piccalilli
1 bakje verse Italiaanse kruiden
1 flesje truffel soya sauce
100 gram parmezaan kaas
Snijd in de tussentijd de gruyère kaas in kleine reepjes en zet weg voor later gebruik.
Haal de Angus tournedos zo’n 15 minuten van tevoren uit de koelkast, besprenkel ze met wat zout en smeer ze in met een beetje olijfolie.
Steek de thermo pen in een steak en Grill de steaks naar een kerntemperatuur, van 45 graden. Ja, ze mogen best een beetje rood zijn omdat je ze heel dun gaat snijden. Houd je niet zo van rood, laat ze dan wat langer liggen tot ze voor jou de juiste kerntemperatuur hebben. Zijn de steaks klaar haal ze van de grill en leg ze op je snijplank. Dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat de steaks 10 minuten rusten. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Ik heb deze carpaccio gesneden op een snijmachine, maar met een goed scherp mes is het ook prima te doen. Je serveert het gerecht koud, dus neem je tijd!
Persoonlijk vind ik het altijd leuk om zo’n mooi bordje in het midden van de tafel te zetten, vorkjes erbij en lekker met zijn vieren wat prikken. Als je wil kan je het gerecht serveren met brood of toast.