gebonden aspergesoep met lente-ui.

Ingrediƫnten

 
 1,5 kilo witte asperges
 

3 blokjes kippenbouillon

 

1,5 liter water

 

180 gram spekblokjes

 

1,5 ui gesnipperd

 

1,5 teentje knoflook geperst

 

60 gram bloem

 

90 gram boter

 

120 ml kookroom of slagroom

 

4,5 stengels lente-ui in ringetjes

 

olijfolie om in te bakken

 
 
 

Was de asperges en snijd de uiteinden eraf.

 

Schil de asperges en snijd ze hierna in stukken. Kook de stukken asperges in water met daarbij de bouillonblokjes 12 minuten en laat ze hierna nog even kort staan.

 
 Haal de aspergetips uit het kookwater en zet deze even weg. Pureer de overige asperges.
 

Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan zonder boter of olie.

 
Smelt boter in een lege soeppan en fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de bloem erbij en roer dit door. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Doe hierna beetje bij beetje de soep bij de roux en roer dit met een garde door.
Doe de kookroom erbij en voeg de aspergetips weer toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
 
Serveer de gebonden aspergesoep met ringetjes lente-ui en gebakken spekjes.